Header Ads

TOPRAĞA POŞET EK, BİTKİ BİÇ

Geri dönüşüm konusunda her geçen gün yeni bir buluşa imza atılıyor. Son olarak Almanya’da üretilen organik poşetler, içlerindeki tohumlar sayesinde yalnızca geri dönüşüme değil bitkisel üretime de katkı sağlıyor.

Çevreye zarar veren plastik poşetlerin yerine geri dönüşüme katkı sağlayan bir alternatif yaratmayı amaçlayan perakende gıda şirketi Edeka’nın geliştirdiği bu proje sayesinde, normalde doğada kaybolması 500 yıl kadar süren plastik poşetlerin yerini 10 haftada toprağa karışabilen FeedItBag poşetleri alacak. Mısır nişastası gibi toprakta kolayca çözülebilen malzemelerden üretilen FeedItBag, içinde barındırdığı tohumlar sayesinde yeniden bitkisel üretime katkı sağlayabiliyor.

Firma bu poşetleri tasarlarken sadece poşetlerin değil, aynı zamanda diğer organik atıkların da geri dönüşümüne katkı sağlamak için özel bir yol düşünmüş. Poşetin içine organik atıkları koyarak poşeti toprağa gömmek ve birkaç hafta bakım yapmak yeterli.

Poşetin içine koyduğumuz organik atıklar gübre görevi görerek, FeedItBag’in içinde yer alan domates, patlıcan ya da armut gibi farklı tohumların toprakta büyümesine katkı sağlıyor. Tüketici hangi bitkiyi yetiştirmek istiyorsa, ona uygun poşeti seçebiliyor. Şimdilik sadece domates, armut ve patlıcan seçenekleri bulunsa da firma kendi sitesinden yaptığı anket ile bundan sonra üretecekleri diğer poşetlerde kullanılacak farklı bitki tohumlarını da belirliyor.

Yeni nesil poşetler Almanya'da fazlasıyla ilgi çekti. Firma, kullanıcılarından sosyal medya vasıtasıyla deneyimlerini paylaşmalarını istedi. Dünyanın birçok farklı ülkesinde de ilgi ile takip edilen FeedItBag için Avustralya ve İsviçre’de de büyük market zincirleri ile yeni anlaşmalar imzalanmaya hazırlanıyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.